Haberler
Dsei 2019 Fuar Sonuç Bülteni
3.12.2019
Menatek’ten Yeni Ürün: Bradley Rulmanları
Askeri kara araçları için geniş bir yelpazede bileşenler üreten Menatek, Türk firmaların genelinden farklı olarak, fuarda yeni bir ürün sergiledi. Bradley Rulmanı olarak adlandırılan ve M2 Bradley zırhlı muharebe araçlarında yer alan ürün, aracın askı kollarında kullanılan eyer tipi bir rulman.

Bradley rulman içerisinde, 690 megapaskala kadar yükler altında çalışabilen, kendinden yağlamalı özellikte kompozit bir kaydırıcı astar bulunuyor. Bu astarın, piyasadaki en yakın rakiplerine göre, 3 kat daha uzun ömürlü olduğu ifade ediliyor. Bu sayede, bu teknoloji ile üretilen rulmanlar, aracın ömrü boyunca bakım gerektirmeksizin kullanılabiliyor.

Menatek İş Geliştirme ve Strateji Direktörü Naz Ünal, Bradley Rulmanı ile ilgili şunları söyledi: “Mühendislik tecrübelerimiz ile şekillendirdiğimiz özel simülasyon yazılımlarını kullanarak yaptığımız analizler sayesinde, benzersiz bir ürün geliştirme süreci ortaya koyduk. Öncelikle sadece ilk dijital prototiplerde bile, parçanın her detayı 50+ kuşak simülasyona tabi tutularak tüm detaylar gün yüzüne çıkarıldı. Malzemeyi oluşturan kristal yapıların kaymaları detayına kadar programlanan simülasyonlar ışığında ürettiğimiz ilk prototip, doğrudan son ürün olacak şekilde, hatasız olarak ortaya çıktı. Bu durum, aynı zamanda Menatek’in ürün geliştirme protokolünün başarısını kanıtlar niteliktedir. Daha önce ürettiğimiz eyer tipi rulman ve ürün portföyümüze yeni katmış olduğumuz Bradley rulman, ürün sınıfının en uç örneklerini temsil ediyor. Menatek, bu iki rulmanı, sıfırdan son ürün haline getirerek, tüm rulman sınıflarındaki uzmanlığını perçinlemiştir.”

Aynı zamanda M113 zırhlı personel taşıyıcı, M60 ana muharebe tankı ve AAV (Amfibi Hücum Aracı) gibi farklı paletli araçlar için ürettiği burkulabilen milleri de sergiledi.

Kaynak; savunmahaber.com