Haberler
Yüksek Teknoloji Üretim & Mühendislik Çözümleri
5.04.2023
Teknolojik ilerlemeler rekabet üstünlüğünü sağlamada kritik bir önem taşıyor.
Savunma Sanayii geliştikçe teknolojik ilerlemeler rekabet üstünlüğünü sağlamada kritik bir öneme sahip oldu. Savunma sanayiinde akıllı otonom sistemlerin günümüzdeki hali ve gelecekte dönüşebileceği halini inceleyen güncel bir çalışma, bu sistemlerin üç gruba ayrılabileceğini söylüyor: tam otonomi, kısmi otonomi ve akıllı otonom karar alma. Çalışmaya göre stratejik olarak otomasyon kısıtlı olsa bile, endüstri savunmasında taktiksel olarak büyüme ihtimali yüksek görünüyor.

Akıllı otonom sistemlere ek olarak dört farklı teknolojik gelişme savunma sanayiini etkiliyor: Artırılmış ve Sanal Gerçeklik (AR/VR), Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zeka (AI) ve Katmanlı İmalat. Bu gelişmeler, gerçek zamanlı anlayış kazandırma, daha iyi karar alma ve tedarik zinciri maliyetlerini düşürme gibi konularda çok önemli rol oynamaktadır. Savunma sanayii teknolojik yeniliklerinde üretim partnerlerinin rolü ise kaçınılmazdır. Bir anket çalışmasına göre katılımcıların %96’sı, teknolojik yeniliklerin teslimatında üretim partnerlerinin öneminin altını çizmiştir. 

Tabii bu teknolojik yenilikleri askeri amaçlar için kullanmak o kadar da kolay olmayacaktır. Savunma sanayiinde teknolojik yeniliklerin yer bulması zaman aldığı için, pazara sürüm süresi askeri avantajı sağlamak için kritik bir öneme sahiptir. Çünkü yenilik akışı, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ticari olarak taşınabilirlikten, bağımsız askeri araştırma ve geliştirmeye doğru kaydı.

Menatek Savunma Teknolojileri olarak, Birleşmiş Milletler’in ahlaki değer ve yasal yönergelerine bağlı kalarak, ar-ge çalışmalarımızla savunma sanayiindeki boşluklara köprü görevi görüyor ve yenilikçi çözümler sağlıyoruz. Partnerlerimizin her zaman bir adım önde olmasını sağlamak için, sipariş üzerine hassas mekanik imalat kabiliyetlerimiz, regülasyon ve kalite değerlerini sağlayan yüksek kaliteli ürünlerimiz ve güvenilir üretim süreçlerimiz ile gurur duyuyoruz. Bizim hedefimiz sınırları zorlayarak, partnerlerimize savunma sanayiinde mümkün olan en kaliteli hizmeti sunmaktır.